вівторок, 27 травня 2008 15:20

ТОП-5 найбільш зручних для туристів пам"яток (ФОТО)
5

Дослідна компанія Presence Mystery Shopping вивчила рівень обслуговування відвідувачів 13 туристичних об"єктів, що претендують на статус нових чудес світу.

Оцінювали за 100-бальною шкалою з урахуванням таких критеріїв, як зовнішній вигляд (зручність розташування, чистота території, наявність інформаційних стендів тощо); якість обслуговування (черга до каси, доброзичливість персоналу, наявність буклетів і покажчиків іноземними мовами, наявність екскурсоводів, аудіогідів, увічливість охоронців тощо); додатковий сервіс (можливість купівлі квитка у спеціальному автоматі, можливість відвідування інвалідами, наявність кафе, сувенірних магазинів тощо).

Лідирує палац Альгамбра у Гранаді, Іспанія. Він набрав стільки само балів, скільки афінський Акрополь і римський Колізей (81), але перевершив їх за зовнішнім виглядом, отримавши за нього 99 балів. За обслуговування туристів резиденція мавританських правителів дістала 57 балів, за додатковий сервіс — 88. Альгамбра, позбавлена культурного впливу Візантії, є одним із найкращих зразків мавританської архітектури в Європі.

На другому місці афінський Акрополь, Греція. Зовнішній вигляд символу Еллади оцінено у 95 балів, обслуговування туристів і додатковий сервіс — відповідно у 70 і 79 балів. За століття свого існування грецьке святилище використовували і християни, і мусульмани, але після проголошення незалежності Греції стародавній вигляд Акрополя, наскільки можливо, відновили.

На третій позиції римський Колізей, Італія. Його загальний бал — 81 (зовнішній вигляд — 85, обслуговування туристів — 74, додатковий сервіс — 85). Руїни найбільшого з давньоримських амфітеатрів, що втратили колишнє оздоблення, досі неабияк вражають своєю суворою величчю.

На четвертій сходинці статуя Свободи у Нью-Йорку, США. Загальний бал визначної пам"ятки — 77 (зовнішній вигляд — 86, обслуговування туристів — 60, додатковий сервіс — 85). Повна назва — "Свобода, що осяює світ". Цю скульптуру громадяни Франції подарували США до сторіччя американської революції.

Замикає п"ятірку лідерів лондонський Тауер, Велика Британія. Загальний бал фортеці становить 75. Зовнішній вигляд оцінено у 86, обслуговування туристів — у 59, додатковий сервіс — у 79 балів. Перша королівська резиденція у середньовіччі здобула похмуру популярність як політична в"язниця і місце страт. Нині в основних будівлях Тауера розташований музей.

За матеріалом Контракти.
Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 найбільш зручних для туристів пам"яток (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути