Ексклюзиви
середа, 18 червня 2008 07:13

ТОП-5 найбільш позитивних держав світу (ФОТО)
5

Аналітики міжнародної моніторингової організації GlobeScan склали рейтинг 14 держав, які провадять найпозитивнішу зовнішню політику. Рейтинг складено на основі опитування, у якому взяли участь 17,5 тис. осіб з 34 країн світу. Політика Європейського Союзу оцінювалася як політика окремої держави.

Найпозитивнішою визнано зовнішню політику Німеччини. До рейтингу, що складається п"ятий рік поспіль, вона потрапила вперше. 56% респондентів висловилися за цю державу. На думку аналітиків, це — наслідок тісної співпраці німецького уряду з ООН, НАТО, Великою вісімкою, ОБСЄ та ЄС. І лише 18% опитаних висловили Німеччині осуд.

На другому місці — Японія. 56% респондентів висловилися на підтримку зовнішньої політики Країни вранішнього сонця, 21% — проти. Не останню роль у позитивному іміджі цієї держави на міжнародній арені грає робота японців з утилізації виведених зі складу флоту колишніх радянських атомних підводних човнів на Далекому Сході.

Третє місце у ЄС. 52% опитаних вважають політику всього Європейського Союзу зваженою та продуманою. Додатковий доказ цього — стабільний курс євро. І все ж таки 21% респондентів ставляться скептично і до об"єднаної Європи, і до її валюти. На четвертій позиції Франція. Рівно половина усіх опитаних підтримують її зовнішній курс, що й не дивно, оскільки саме цій країні належала найактивніша роль у процесі створення Європейського Союзу. Крім того, після нещодавніх президентських виборів Франція має намір розширити своє представництво в оборонних структурах НАТО. Проте саме це не подобається 22% опитаних.

Замикає п"ятірку лідерів Велика Британія. Як і у випадку Франції, її зовнішньою політикою задоволена половина учасників опитування. Проте майже чверть (24%) респондентів вважають, що британська активна підтримка зовнішньої політики США (до речі, почесне 10-те місце в рейтингу) гідна осуду, повідомляють Контракти

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 найбільш позитивних держав світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути