Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 09:27

ТОП-5 найбільш корумпованих країн

ТОП-5 найбільш корумпованих країн

Міжнародна громадська організація Transparency International досліджувала ступінь поширення корупції в різних країнах світу. Україна опинилася на 59-му місці (ІСК 2,7)

Дослідження проводилося у 180 країнах. Індекс сприйняття корупції (ІСК) ґрунтується на усереднених даних 14 опитувань, проведених серед експертів. Його діапазон — від 0 до 10. Що нижчий ІСК, то вищий рівень корупції. Показник ІСК,що дорівнює або вищий ніж 5,0, мають лише 48 країн.

Сумний лідер — Сомалі з індексом сприйняття корупції (ІСК) 1,4. Нині країна існує лише на карті. Фактично в Сомалі немає єдиного уряду, єдиної валюти чи інших атрибутів централізованої влади, а реальна влада зосереджена в руках невизнаних урядів, а також невеликих ворогуючих озброєних угруповань.

На другій позиції М"янма з індексом 1,4. Країною править військова хунта, що прийшла до влади у результаті перевороту. Для режиму характерний авторитарний стиль правління, однак нинішній склад уряду почав проводити кампанії з боротьби з корупцією.

Третій у списку Ірак — ІСК 1,5. У результаті військової операції США і Великої Британії в березні 2003 року було покладено край правлінню Саддама Хусейна, а тимчасовий контроль над Іраком взяла на себе армія США. Економікакраїни за час військового конфлікту була зруйнована, а територіальна цілісність поставлена під загрозу. Нині в країні точиться громадянська війна.

На четвертому місці Гаїті, чий ІСК становить 1,6, — одна з найбідніших, найнестабільніших і найнекерованіших країн світу, що постійно потерпає від голоду, стихійних лих і державних переворотів.

Замикає п"ятірку сумнівних лідерів Узбекистан — ІСК 1,7. У колишній радянській республіці продаються державні посади, митники наживаються на тому,що через країну проходить безліч торговельних шляхів, однак країна продемонструвала прагнення до викорінювання явища, приєднавшись 27 червня 2008 року до Конвенції ООН проти корупції, повідомляє Контракти

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 найбільш корумпованих країн ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути