середа, 14 листопада 2007 18:09

Топ-10 забавних фактів про людину

Топ-10 забавних фактів про людину
У тілі людини можна знайти стільки хлору, що вистачило б для дезинфекції п"яти басейнів; стільки фосфору, що можна було б виготовити 20 тисяч сірникових головок; стільки жиру, що з нього вийшло б 10 шматків мила; достатньо сірки, щоб позбавити собаку від бліх; достатньо гліцерину, щоб підірвати артилерійський снаряд, і це ще не все.

10 місце: Життя людини можливе тільки при температурі тіла в межах 32-43 градусів Цельсія. Абсолютно у всіх людей температура вух нижче за температуру тіла на 1,5-2 градуси.

9 місце: Протягом доби у людини виділяється близько 1 л слини, 3 л шлункового соку, 2 л підшлункового соку, 3,5 л кишкового соку, 1 л жовчі. До речі, коли в Європі вводили євро, монети були ретельно досліджені на безпеку. Їх навіть розчиняли в шлунковому соку. Затверджений варіант монет був абсолютно не розчинмим у ньому (У Мюнхенській дитячій лікарні були проведені досліди з новими монетами євро. 80 відсотків сторонніх предметів, що заковтуються дітьми, - монети).

8 місце: Самотність найважче переноситься між 20 і 22 годинами.

7 місце: Ріст нігтів і волосся найінтенсивніше відбувається між 16 і 18 годинами.

6 місце: У людини шість основних органів чуття: нюх, дотик (шкірна чутливість), зір, слух і орган рівноваги. Смак, слух і нюх найбільш загострені між 17 і 19 годинами.

5 місце: Тонкість сприйняття смаку залежить від температури їжі. Найгостріше сприймається смак при температурі їжі 24 градуси Цельсія.

4 місце: Печінка найефективніше розкладає алкоголь між 18 і 20 годинами. Народність фурів в Центральній Африці теж неабияк цінує печінку, оскільки вважається, що місцеперебуванням душі є саме печінка. Отже, з"ївши печінку тварини, людина може розширити свою душу. А ось жінкам не дозволяється їсти печінку, оскільки вважається, що у них немає душі.

3 місце: Втрата вологи у розмірі 6-8% від ваги тіла викликає у людини стан напівнепритомності, 10% - галюцинації і порушення ковтального рефлексу. Втрата 12% рідини спричиняє за собою зупинку серця.

2 місце: Волосся брів, вії і пахове волосся живуть 3-4 місяці, волосся голови 4-6 років. Про лам-лікарів Тибету ходили легенди: лише той, хто успішно скальпелем розтинав вздовж людську волосину, міг стати асистентом хірурга, а щоб стати самим хірургом потрібно було розітнути волосину ще раз.

1 місце: Згідно з дослідженнями французьких невропатологів, у людини, що плаче, задіяно 43 м"язи лиця, тоді як у того, що сміється, лише 17. Таким чином, сміятися енергетично вигідніше, ніж плакати.

"Газета по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Топ-10 забавних фактів про людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути