понеділок, 06 жовтня 2008 09:51

ТОП-10 найбільш відвідуваних визначних пам"яток (ФОТО)
10

Впливове американське видання "The Forbes" опублікувало список найбільш відвідуваних визначних пам"яток світу.

На першому місці - Таймс-Сквер, Нью-Йорк. Щорічно цей куток Манхеттену відвідує близько 35 млн. туристів із різних куточків світу. Площа одержала свою назву від головного офісу газети"The New York Times", що раніше тут розташовувався.

На другому місці - монумент Джорджу Вашингтону, меморіали Авраама Лінкольна і Томаса Джефферсона у Вашингтоні. Щорічно комплекс пам"ятників відвідує близько 25 млн. туристів.

На третьому місці - "Чарівне королівство Діснея" у Флориді щорічно відвідує близько 16,6 млн. туристів, при цьому левову частку відвідувачів складають діти та їхні батьки.

Трафальгарска площа у Лондоні займає четверте за відвідуваністю серед світових визначних пам"яток. Щорічно площею встигає прогулятися 15 млн. людей. На Трафальгарській площі сходяться три основні вулиці Вестмінстера - Стренд, Вайт-холл і Молл. Свою назву площа отримала на честь перемоги Англії при Трафальгарі 1805 року.

П"ятий за відвідуваністю серед туристичних визначних пам"яток світу - каліфорнійський "Діснейленд". Щорічно, для того, щоб розважитися на атракціонах і натішитися спілкуванням із улюбленими "мультяшними" героями сюди приїжджає до 14,7 млн. туристів, при цьому велика частина з них - досить юного віку.

Ніагарський водоспад - на шостому місці за популярністю серед туристів. Щорічно помилуватися монументальним витвором природи, наймогутнішим у Північній Америці водоспадом приїжджає близько14 млн. людей. Водоспад розташовується на кордоні американського штату Нью-Йорк і канадської провінції Онтаріо. Мандрівники свідчать: найгарніший вид на водоспад відкривається із канадського берега. Проте, вистачає охочих подивитися на 53-метрове чудо природи і з американського боку. За кількасот метрів нижче за течією від водоспаду через Ніагару перекинуто "Райдужний міст", відкритий для пересування легкового автотранспорту і пішоходів між двома країнами.

На сьомому місці - Рибальська пристань, Сан-Франциско, Каліфорнія. Щорічно близько 13 млн. туристів відвідують легендарну пристань, що є ровесницею міста, і розбитий навколо неї парк.

Восьме місце рейтингу за відвідуваністю туристами займає токійський Діснейленд. Щорічно у Токіо приїжджає трохи менше 13 млн. прихильників анімації Діснея.

Собор Паризької Богоматері, "Нотр Дам де Парі" - на дев"ятому місці рейтингу із 12 млн. відвідувачів. Собор називають географічним і духовним центром Парижу. Собор, будівництво якого почалося 1163 року і завершилось у 1345, розташовується у самому центрі історичної частини міста і являє собою архітектурний шедевр на межі двох стилів - з одного боку ваговитий романський стиль, з іншою - спрямована до небес готика. Висота собору - 35 м, довжина - 130 м, ширина - 48 м, висота дзвіниць - 69 м, вага дзвону "Еммануель" у східній вежі - 13 тонн, його язика - 500 кг.

Паризький "Діснейленд" відстав від "Нотр Дам де Парі" майже на півтора мільйона - щорічно його відвідує 10,6 млн. дітей і батьків.

За матеріалами "The Forbes"

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 найбільш відвідуваних визначних пам"яток (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути