вівторок, 17 листопада 2009 13:23

Томенко взявся за "лохотрон" Черновецького

Томенко взявся за "лохотрон" Черновецького

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко направив звернення до Генеральної прокуратури з проханням перевірити законність проведення так званої лотереї від Леоніда Черновецького.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-спікера.

"Це друга спроба "лохотрону" від Київської міської влади", - переконаний Томенко.

Він нагадав, що перша така спроба була в лютому-березні з Київським іподромом, одак завершилася скандалом, "бо ніхто не міг пояснити, на якій підставі організовувалися ці всі заходи на іподромі, хто і які заробив гроші та куди вони поділися".

Томенко наголосив, що законодавчо визначена процедура випуску і проведення лотерей передбачає, зокрема: отримання ліцензії відповідно до закону про ліцензування деяких видів господарської діяльності.

А також відповідність суб"єкту господарювання ліцензійним умовам провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей, затвердженим наказом Держкомітету з питань регуляторної політики та підприємництва та Мінфіну.

Томенко також зауважив, що "в останні чотири роки ліцензування лотерейної діяльності було призупинено".

Зважаючи на це, віце-спікер висловив сумнів у наявності правових підстав для проведення лотереї Київською міською державною адміністрацією.

Він порадив столичній владі сконцентруватися на виконанні своїх повноважень, а не придумувати черговий "лохотрон" для мешканців Києва.

Як відомо, восени цього року КМДА повідомила про запуск у столиці державної благодійної лотереї, яка проводитиметься у Києві та Київській області.

За інформацією ЗМІ, станом на 16 листопада лотерейні квитки трьох видів "Хрещатик", "Мій Київ" і "Столиця", вартістю відповідно 5, 10 і 20 гривень, надійшли у продаж.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Томенко взявся за "лохотрон" Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути