вівторок, 22 січня 2008 12:53

Тома Круза порівняли з Геббельсом

 Давня ворожість німецької громадськості до церкви сайєнтології досягла свого апогею минулими вихідними.

Авторитетний німецький історик нацизму Гидо Кнопп порівняв виступ Тома Круза перед адептами церкви з відомою мовою Геббельса в Нюрнберзі, в якій той звертається з патетичним питанням до мас нацистів : "Ви хочете тотальної війни?" І ті відповідають йому стотисячним ревом "Так!".

У відео, поширеному сайєнтологами Том Круз питає, як вважають німці, "на зразок доктора Геббельса", "Ви хочете очистити Землю?", і натовп поклонників відповідає йому "Так!".

Представник німецької протестантської церкви Томас Гандоу так коментує зйомку: " Круз не просто рядовий член секти, а скоріше її міністр пропаганди. Я б назвав його Геббельсом Сайєнтології".

Не дивлячись на те, що з часів закінчення Другої Світової Війни пройшло понад 60 років, у Німеччині надзвичайно чутливо ставляться до всього, що може хоча б віддалено нагадати тінь тоталітарної ганьби.

У грудні минулого року міністерство безпеки спробувало заборонити діяльність церкви на території Німеччини. Кілька громадських  груп працюють зараз в країні, збираючи докази того, що діяльність сайєнтологів протирічить духу і букві німецького закону, повідомляє Mignews.

Зараз ви читаєте новину «Тома Круза порівняли з Геббельсом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути