Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2008 12:26

Тисячі палестинців створили "живий ланцюг" уздовж кордону

Десятки тисяч палестинців вишикувались у понеділок у "живий ланцюг" від південної до північної межі сектора Газа на знак протесту проти ізраїльської блокади, повідомили організатори заходу. "У нас вийшов ланцюжок завдовжки в 40 з гаком кілометрів. Так ми хочемо показати, що ми мирний народ, який мирними засобами добивається зняття блокади", – сказав голова Національного комітету за зняття блокади Джамаль аль-Хударі.

Ланцюг, який склали, за оцінками організаторів, приблизно 40 тисяч людей, простягся від південного міста Рафаха до Бейт-Хануна на північній межі анклаву. Учасники акції, серед яких переважають жінки та діти, вишикувалися вздовж шосе Салах Ад-Дін – головної автотраси Гази, тримаючи в руках плакати і періодично скандуючи "Аллах великий! Допоможи нам позбавитися від блокади".

Аль-Хударі повідомив, що демонстранти не мають наміру наближатися до прикордонних загород і вступати в конфронтацію з ізраїльськими вояками.

Як повідомлялося раніше, ізраїльські війська і поліція, дислоковані у секторі Газа, в зв"язку з проведенням акції раніше були приведені в стан підвищеної готовності, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Тисячі палестинців створили "живий ланцюг" уздовж кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути