четвер, 18 жовтня 2007 16:27

Тисячі курдів влаштували акції протесту в Іраку

 Тисячі жителів курдських міст Іраку вийшли у четвер на вулиці, щоб виразити протест у зв"язку з рішенням турецького парламенту схвалити проведення військової операції в Іракському Курдистані. У розташованому поблизу турецького кордонуі місті Дахук п"ять тисяч людей прийшли до представництва ООН з національними курдськими прапорами і вручили його співробітникам петицію з вимогою не допустити введення турецьких військ на іракську землю. "Ні військовій акції!", - скандували вони.

Натовп викрикував гасла і співав пісні, що прославляють курдський народ. Студент університету 26-річний Еван Доськи заявив, що турки повинні обмежитися боротьбою з сепаратизмом на власній території. "Ми у себе в країні нічого не зробили проти сусідньої Туреччини і ми не дозволимо принизити нашу гідність". 65-річний Хассо Словкані, що одягнений в традиційний курдський наряд і спирається на палицю, закликав усі курдські політичні партії об"єднатися перед лицем загрози. Він також стурбований тим, що турки розвернули боротьбу не тільки проти Курдської робочої партії, але також намагаються порушити мир і економічний розвиток в регіоні, щоб припинити зростання сепаратистських настроїв серед турецьких курдів. Словкані вважає, що турецька армія має намір не стільки боротися проти озброєних бойовиків, скільки підривати авторитет уряду Іракського Курдистана.

Тисячі школярів вийшли на демонстрацію в Ербіле. Вони тримали плакати з написом "Розуміти один одного краще, ніж один одного вбивати". У місті Таль-Афар півтори тисячі етнічних туркмен провели маніфестацію солідарності з курдами, передає Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Тисячі курдів влаштували акції протесту в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути