Ексклюзиви
субота, 11 серпня 2007 14:28

Тимошенко:"Члени ЦВК не могли прийняти таке рішення без вказівки папи"

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає відмову ЦВК зареєструвати кандидатів у депутати від її блоку виконанням прямої вказівки прем"єр-міністра Віктора Януковича.

"Зрозуміло, що те, що відбулося – це просто є виконана пряма вказівка Януковича маріонеточними, кишеньковими членами ЦВК від Партії регіонів, соціалістів і комуністів не реєструвати наш блок", - заявила вона на брифінгу в суботу.

Тимошенко висловила думку, що "члени ЦВК від Партії регіонів, соціалістів і комуністів не могли прийняти таке рішення без вказівки головного папи".

Разом з тим, Тимошенко припустила, що оскільки прем"єр знаходиться на лікуванні, то "може дійсно в нього тут такі помічники, які зробили ведмежу послугу Януковичу".

Водночас вона вважає, що дії ЦВК були "спільною режисурою" представників коаліції. "Режисура була їх спільна. Мороз має одного представника в ЦВК. Комуністи – двох. Всі інші, п"ять людей – від Партії регіонів, ці люди і не голосували за реєстрацію нашого блоку. Відбутися так могло на основі змови і консолідованого завдання членам ЦВК, і вони його виконали", - сказала вона.

"Все, що відбувається – це політичне наперсточничество. Політиків, які почали свою кар"єру грою в наперстки, і потім ці правила запровадили в політиці", - вважає лідер БЮТ.

За її словами, на вимогу ЦВК у п"ятницю БЮТ подав уточнений перелік адрес кандидатів у депутати. "[Члену ЦВК Михайлу] Охендовському, який працює хлопчиком на замовлення, соромно було визнати, що ми навіть цю дурну вимогу виконали", - зазначила вона.

Тимошенко попередила про те, що не залишить без відповіді дії членів ЦВК від Партії регіонів, соціалістів і комуністів.

"Це називається зловживанням службовим становищем і порушенням присяги. Після 30 вересня мафія їх більше не захистить, бо вони будуть у меншості. І проти них – а я буду цьому гарантом – буде порушено кримінальну справу", - зазначила лідер БЮТ.

Вона також повідомила, що БЮТ звернувся до голови ЦВК, щоб він подав подання про звільнення членів ЦВК за порушення присяги, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко:"Члени ЦВК не могли прийняти таке рішення без вказівки папи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути