Ексклюзиви
субота, 25 серпня 2007 14:05

Тимошенко: Для України вугілля важливіше за газ і нафту

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що Україні необхідно мінімізувати споживання природного газу, а також скоротити споживання нафти і зосередитися на масштабному, потужному розвитку вугільної галузі.

Як повідомили у прес-службі БЮТ, про це вона сказала сьогодні на прес-конференції у Луганську.

"Це наша найбільша стратегічна мета", - підкреслила лідер БЮТ.

Також Тимошенко висловила впевненість, що українська влада повинна повернути високий статус шахтарській професії, "щоб вся країна, як і раніше, знала, що на плечах шахтарів лежить відповідальність за життя країни, за незалежність держави, за успішність української економіки".

Лідер БЮТ звернулася до шахтарів з вибаченням "від усієї влади всіх років незалежності України за те, що певні уряди на шахтарях нахабно заробляли, користуючись бюджетними коштами, а певні посадовці нищили і знекровлювали шахти".

В той же час Тимошенко зазначила, що коли вона прийшла в політику, коли кілька місяців працювала віце-прем"єр-міністром з питань паливно-енергетичного комплексу, а також кілька місяців прем"єр-міністром України, перед урядом було чітко поставлено завдання, що "поки ми не поставимо на ноги вугільну галузь, нам в жодному разі не збудувати енергетичну незалежність нашої держави".

"І я знаю, що ми виконаємо це завдання, і тоді будемо мати сильну країну і сильне виробництво в країні", - наголосила лідер БЮТ, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: Для України вугілля важливіше за газ і нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути