понеділок, 21 квітня 2008 17:48

Тільки в одній області України народжуваність переважає смертність

З початку 2008 року в Україні народилося 118 тисяч 324 немовлят, що майже на 6 тисяч новонароджених більше, ніж за аналогічний період 2007 року.

Про це повідомив міністр юстиції Микола Оніщук з посиланням на статистику органів реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції України.

Міністр підкреслив, що статистичні дані першого кварталу поточного року підтвердили тенденцію до поступового збільшення народжуваності, яка продовжується в Україні вже декілька років підряд, повідомили в прес-службі Мінюсту.

Більше всього немовлят з початку року з"явилися на світ в Донецькій області - майже 10,5 тисяч новонароджених, в Дніпропетровській області - 8,7 тисяч новонароджених, в Києві - 7,4 тисяч новонароджених, в Одеській області - 6,7 тисяч новонароджених, в Львівській області - 6,5 тисяч новонароджених і в Харківській області - 6,3 тисяч новонароджених.

За даними Мінюсту, найкраща в країні ситуація щодо співвідношення народжуваності і смертності впродовж останніх 5 років фіксується в Закарпатті. Поки що це єдиний регіон в Україні, де таке співвідношення складає 1:1. А з третього кварталу минулого року в Закарпатті почали фіксувати перевищення народжуваності над смертністю.

У решті областей України поки що зберігається тенденція до перевищення смертності над народжуваністю в середньому співвідношенні 1,7 до 1. Гірше співвідношення смертності і народжуваності зафіксоване органами юстиції в Донецькій області - 2,2 до 1; у Луганській області - 2,3 до 1; у Черкаській області - 2,1 до 1; і в Чернігівській області - 2,7 до 1.

Всього з початку року в Україні померло 207 тисяч 168 громадян, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тільки в одній області України народжуваність переважає смертність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути