Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2007 09:00

Тіла 4 гірників, загиблих в Краснодоні, підняли з шахти

Станом на 7 годину ранку 31 жовтня у м. Краснодон Луганської області на шахті ім. 50-річчя СРСР, ВАТ "Краснодонвугілля", вилучено з-під завалу і піднято на поверхню тіла 4 гірників, які загинули 28 жовтня внаслідок обрушення породи.

Як повідомили у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, до аварійно-рятувальних робіт було залучено шість відділень Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Мінвуглепрому.

28 жовтня в шахтоуправлінні імені 50-річчя СРСР ВАТ "Краснодонвугілля" стався обвал породи.

В аварію потрапили 8 гірників, четверо з яких опинилися в активній зоні завалу і були смертельно травмовані. Четверо гірників вийшли з-під обвалу самостійно. Двоє з них отримали травми різного ступеня тяжкості.

Прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу за фактом загибелі чотирьох гірників на шахті ім. 50-річчя СРСР компанії "Краснодонвугілля", де 28 жовтня сталася аварія. Справу порушено за ст. 272 ч. 2 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, спричинило загибель людей).

Керівництво відкритого акціонерного товариства "Краснодонвугілля" пообіцяло виплатити родинам загиблих гірників шахти імені 50-річчя СРСР більш як 1 млн. грн.

На шахті працює 1800 осіб, діє два очисних забої. Річний видобуток на шахті за 2006 рік становив 847 тис. тонн. Лаву, в якій відбулася трагедія, мали ввести в експлуатацію через тиждень. На час трагедії там завершувався монтаж вугільного комбайну, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тіла 4 гірників, загиблих в Краснодоні, підняли з шахти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути