понеділок, 02 квітня 2007 13:51

The Financial Times: удар по Ірану може призвести до радіаційної катастрофи

Міжнародні санкції, покликані зупинити іранську ядерну програму, збільшують небезпеку радіаційної катастрофи в Персидській затоці, пише The Financial Times з посиланням на дані нещодавно опублікованої доповіді британських учених.

Експерти вважають, що іранці зіштовхнулися з проблемами при збагаченні урану з використанням центрифуг на підприємстві в Натанце, а тому активізували проект виробництва плутонію за допомогою важкої води на сході Ірану, в Араці. Підприємства в Араці будуть безпечні як мінімум до початку роботи реактора з відтворення плутонія. Пошкодження підземних об"єктів в Натанце спричинить радіаційну загрозу, проте небезпеці піддадуться лише співробітники підприємства і місцеве населення.

Але радіаційні наслідки радіоактивних викидів в Бушері в результаті військового удару або серйозного нещасного випадку вимагатимуть негайних заходів із захисту населення. Радіацією може виявитися заражений весь південь Персидської затоки, зокрема територія ОАЕ, повідомляється на сайті ИноПресса.

Зараз ви читаєте новину «The Financial Times: удар по Ірану може призвести до радіаційної катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути