понеділок, 09 лютого 2009 16:28

Терористи ЕТА хотіли підірвати виставковий комплекс в Мадриді

Терористи ЕТА хотіли підірвати виставковий комплекс в Мадриді
У Мадриді вибухнула машина, начинена вибухівкою. Інцидент стався в понеділок вранці близько 10:00 за київським часом неподалік від виставкового комплексу IFEMA в районі Кампо делас Насіонес. За попередніми даними, жертв немає.

Приблизно за півтори години до вибуху невідомий від імені баскської терористичної організації ЕТА подзвонив в місцеве відділення Червоного хреста. Це дозволило вчасно евакуювати людей.

За інформацією телебачення, в даний час зона оточена поліцейськими, видно великий стовп диму. Можливі руйнування, оскільки, за свідченнями свідків, вибух був дуже сильний.

Автомобіль PeugeotPartner, начинений вибухівкою, був припаркований біля будівлі, де розміщується компанія FerrovialAgroman, що бере участь в будівництві баскської частини швидкісної залізничної магістралі (TAV), що повинна з"єднати північне узбережжя Іспанії з Мадридом та рештою Європи.

Рівно чотири роки тому, 9 лютого 2005 року, в цьому ж місці стався інший вибух, відповідальність за який узяла на себе ЕТА. Цього дня король Іспанії Хуан Карлос II повинен був відкривати у виставковому комплексі IFEMA виставку сучасного мистецтва ARCO. Цього року виставка відкривається 11 лютого.

За матеріалами РИА "Новости", NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Терористи ЕТА хотіли підірвати виставковий комплекс в Мадриді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути