четвер, 10 квітня 2008 12:56

Терористи збиралися влаштувати "Мюнхен" на Олімпіаді в Пекіні

Китайські спецслужби знешкодили два терористичні угрупування, які діяли на північному заході провінції Сіньцзян, де проживає значна кількість китайців, які сповідають іслам. Про це заявило міністерство внутрішньої безпеки Китаю, повідомляє AFP. Sky News уточнює, що терористи планували узяти в заручники спортсменів на Олімпіаді в Пекіні.

За уточненими даними, 35 терористів, які планували захопити спортсменів, іноземних журналістів та високопоставлених гостей Олімпіади, були арештовані в період з 26 березня по 6 квітня 2008 року.

Представники правоохоронних органів відзначили, що до здійснення терактів під час Олімпіади своїх послідовників закликали лідери ісламського руху за звільнення Східного Туркестану. Чи мають його активісти відношення до спроби викрадання спортсменів, не уточнюється.

Відзначимо, що на бойовиків саме цього угрупування спецслужби Китаю поклали відповідальність за спробу підриву літака авіакомпанії China Southern Airlines на початку березня 2008 року. Терористи планували зірвати літак за допомогою двох пляшок з бензином. Тоді зв"язку між спробою вибуху літака і майбутньою Олімпіадою виявлено не було.

Олімпійські ігри в Пекіні відбудуться в серпні 2008 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Терористи збиралися влаштувати "Мюнхен" на Олімпіаді в Пекіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути