середа, 04 липня 2007 13:20

Терористи репетирували у Великобританії атаки на США

Американські спецслужби вважають, що за спробами терактів у Великобританії стоїть міжнародне терористичне угрупування "Аль-Каїда" і попереджають про небезпеку нових терактів в США, повідомляє з посиланням на неназвані джерела в силових структурах США телеканал CNN.

За даними джерел, затримані за підозрою в підготовці терактів у Великобританії могли бути пов"язані з міжнародним терористичним угрупуванням "Аль-Каїда". Зокрема, як мінімум декілька чоловік з числа підозрюваних, нібито були завербовані "Аль-Каїдою" в той час, коли вони проживали на Близькому Сході. Представники американських спецслужб стверджують, що вербування осіб, які мають можливість законно знаходитися в США і країнах Євросоюзу, є одним з пріоритетних завдань при підготовці терактів в цих країнах.

Раніше повідомлялося, що за підозрою в причетності до підготовки і здійснення терактів на території Великобританії було затримано сім чоловік. Арешти були проведені після того, як в Лондоні 29 червня спецслужби виявили і знешкоджували два автомобілі з вибуховими пристроями, а 30 червня в Глазго палаючий джип врізався в будівлю аеропорту. Поліцейські вважають, що обидва випадки пов"язані між собою.

Затримані у цій справі є британськими громадянами іноземного походження у віці від 25 до 30 років, і всі вони були співробітниками лікувальних установ Національної системи охорони здоров"я Великобританії.

При цьому, співробітники силових структур США заявили CNN, що теракти, які готувалися на території Великобританії, були свого роду репетицією терористичних атак в США. У той же час, джерела повідомили, що американські спецслужби конкретної інформації про час і масштаби можливих терактів не мають в своєму розпорядженні, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Терористи репетирували у Великобританії атаки на США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути