Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2007 13:32

Терориста, який готував вибухи в Німеччині, вбили у Лівані

У Лівані вбито одного із підозрюваних у спробі висадити у повітря потяги в Німеччині, яку зірвали 31 липня минулого року. Тіло Саддама ель-Хадждиба (Saddam el-Hajdib) виявили серед трупів бойовиків, знайдених на місці сутички з ліванськими силами безпеки у місті Тріполі на півночі країни, пише ізраїльська газета Haaretz.

За словами анонімного ліванського офіцера, убитий був четвертим за значенням керівником угрупування "Фатх Аль-Іслам" (Fatah al-Islam), бойовики якого вступили в бій з ліванською армією напередодні, 20 травня, в районі табору палестинських біженців Нахр аль-Барід (Nahr al-Bared).

Брата вбитого Юсефа Мохамеда ель-Хадждиба (Youssef Mohamad el Hajdib) торік заарештували у Німеччині. Його і решту підозрюваних, які встигли виїхати до Лівану, впізнали за відеозаписом, зробленим камерами спостереження на вокзалі в Кельні. За даними слідства, саморобні бомби були закладені у вагони двох потягів, але не вибухнули через дефект детонатора.

Ще четверо підозрюваних заарештували в Лівані. Оскільки між Ліваном і Німеччиною немає угоди про екстрадицію, заарештованих допитують місцеві слідчі.

Тим часом табір біженців Нахр ель-Барід оточили удосвіта 21 травня підрозділи ліванської армії, які обстрілюють його з танків. Бойовики "Фатх Аль-Іслам" відповідають вогнем з мінометів, гранатометів та кулеметів. У таборі проживає приблизно 40 тисяч біженців. У ході недільних боїв було вбито 27 ліванських солдатів, 15 бойовиків і 15 мирних жителів.

Сутички почалися після арешту ліванськими властями бойовиків, підозрюваних в пограбуванні банку. Ідеологічні установки і цілі "Фатх Аль-Іслам" до кінця неясні. Частина ліванських політиків вважає, що бойовики пов"язані з "Аль-Каїдою". Інші стверджують, що угрупування підтримує Сирія, яка прагне дестабілізувати ситуацію в Лівані, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Терориста, який готував вибухи в Німеччині, вбили у Лівані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути