середа, 07 листопада 2007 16:47

Терорист "Аль-Каїди" подав позов на тюремників за те, що вони відібрали у нього плеєр

У США засуджений за тероризм прихильник "Аль-Каїди" подав позов на своїх тюремників, які конфіскували у нього плеєр. Раніше він тримав багатомісячну голодовку, добиваючись від тюремних властей повернення електронного пристрою.

У своєму позові один з прихильників терористичної організації "Аль-Каїда", який відбуває покарання у в"язниці штату Колорадо, скаржиться на свавілля своїх тюремників. Йому заборонено читати релігійну літературу і інші публікації на арабській мові, а, крім того, у нього конфіскували плеєр Walkman, повідомляє The Smoking Gun.

За словами 32-річного Мохаммеда аль-Оухалі, він витримав багатомісячну голодовку, оголошену у відповідь на нехтування його прав. Проте адміністрація в"язниці суворого режиму, розташованої у Флоренції (штат Колорадо) розпорядилася годувати ув"язненого через трубку, вставлену в носоглотку.

У своєму позові, направленому до районного суду США, ув"язнений хоче відстояти право на швидкий обмін листами, тривалі телефонні переговори, доступ до новинних програм на радіо і телебаченні, а також право на читання газет і журналів на англійській і арабській мові.

Зараз, як затверджує сам аль-Оухалі, йому видаються тільки екземпляри газети The USA Today місячної давнини, причому деякі смуги видання вирізані.

Тим часом поки обвинувачений в тероризмі і організації серії вибухів в американських дипломатичних представництвах в Африці утримується в повній ізоляції згідно спеціальної інструкції міністерства юстиції США.

Послідовник Усами бен Ладена і три інших фігуранта справи були звинувачені в організації двох одночасних терористичних актів біля американських посольств в 2001 році. Тоді дипломатичні представництва США в Найробі і Танзанії зазнали атаки з використанням автомобілів, начинених вибухівкою. Від вибухів загинули 224 людини, а тисячі інших людей були поранені, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Терорист "Аль-Каїди" подав позов на тюремників за те, що вони відібрали у нього плеєр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути