середа, 11 липня 2007 19:52

Тернопільського восьмикласника вбило струмом при крадіжці дротів з трансформатора

У Тернопільській області при спробі вкрасти дріт з трансформаторної підстанції загинув 14-річний хлопець.

Як повідомив помічник генерального директора ВАТ "Тернопольобленерго" з охорони праці Володимир Остапюк, підліток зі своїм 13-річним сусідом залізли в трансформатор в селі Дзвінячци Борщівського району, щоб знайти і потім продати метал.

- Як згодом розповів правоохоронцям товариш постраждалого, напередодні вони зняли устаткування з кольорового металу з боку лінії 0,4 кіловольт. Це вдалося зробити безпечно, тому що трансформатор був вимкнений. Потім хлопці вирішили повторити крадіжку. Але в той момент хтось з селян зірвав замок з підстанції і самовільно включив напругу з боку лінії 10 кіловольт, - сказав Остапюк.

За його словами, згідно з документами, дана трансформаторна підстанція офіційно була вимкнена ще з 23 лютого 2006 року. Вона розташована на території вже недіючого сільськогосподарського підприємства. Правда, воно оточене високою бетонною стіною, тому потрапити на його територію не дуже просто, відзначив Остапюк.

- Цього року це перший нещасний випадок травмування електричним струмом школярів, - відзначив Остапюк. - А минулого року в Тернопільській області від електроструму постраждали шестеро учнів, передає "Газета по-киевски".

Зараз ви читаєте новину «Тернопільського восьмикласника вбило струмом при крадіжці дротів з трансформатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути