середа, 27 червня 2007 12:44

Тернопільчани виготовляли й розливали горілку в 4 підпільних цехах

Діяльність мережі підпільних цехів із виробництва фальсифікованої горілки припинили в Тернопільській області податківці. У Головному управлінні податкової міліції ДПА України повідомили, що організували нелегальне виготовлення горілки місцеві підприємці, розташувавши виробничі потужності в чотирьох приватних будинках одного з сіл Монастирського району.

Технологія виробництва фальсифікату була проста — старі та брудні пляшки обполіскувались у ємкостях, ножем зшкрябувалися етикетки, потім у підготовлену таким чином тару заливалася суміш спирту з водою, закупорювалася, обклеювалася новими етикетками й акцизними марками, виготовленими на звичайному кольоровому принтері.

Далі контрафактна горілка прямувала в торгові точки району і збувалася пересічним громадянам, які не здогадувалися, з чого виготовлено придбаний ними продукт.

Під час перевірки приміщень нелегальних цехів працівники податкової міліції зіткнулися із запеклим опором з боку виробників спиртного, які не допускали правоохоронців на об"єкти.

У результаті проведеної операції податківців вилучили півтори тонни спирту, майже 7 тисяч підробних марок акцизного збору, близько 5 тисяч пробок, етикеток, пристрої для закупорювання, а також 2 тисячі пляшок готової до реалізації продукції.

Визначаються канали надходження сировини, особи, причетні до незаконного бізнесу. Зразки готової продукції направлені на експертизу. Вирішується питання про порушення кримінальної справи, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільчани виготовляли й розливали горілку в 4 підпільних цехах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути