понеділок, 12 березня 2007 09:30

Тернопільчани лікуються від ігрової залежності

Тернопільчани лікуються від ігрової залежності

У період осінь-весна в середньому на 30 % зросла кількість звернень по допомогу людей, що мають залежність від ігрових автоматів. Про це повідомив голова тернопільської організації Союзу психотерапевтів України Владислав Газолішин.

"Зростання кількості звернень - дуже істотний", - сказав Газолішин. "Це пов"язано з тим, що гральний бізнес розвивається і з"являється багато нових апаратів, що вводять людей у залежність".

Серед тих, хто хворий "ігроманією", люди різного віку, але переважають підлітки. До лікарів і психологів їх приводять батьки.

"Часто батьки ведуть дитину до психолога, коли він починає виносити гроші з будинку і програвати їх в автоматах", - говорить практикуючий психолог Василь Цемко.

"Кожен випадок індивідуальний, тому не можна сказати, скільки часу потрібно, щоб людину перестало тягнути до гри на автоматах", - пояснив він.

Лікарі відзначають, що через подібне захоплення часто розпадаються сім"ї. Але примусити себе звернутися до лікаря люди не можуть.

"У людей є страх перед словом "лікарня". Тому до нас звертаються вже після безуспішних відвідувань приватних психологів, - сказав заступник головлікаря психоневрологічної лікарні Леся Косовська, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільчани лікуються від ігрової залежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути