Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2008 14:52

Темпи економічного зростання Британії впали до рекордного рівня

Темпи економічного зростання у Великобританії впали до найнижчого рівня за останні три роки, повідомляє "Лента.Ру" з посиланням на Guardian. Такі дані, опубліковані Національним бюро статистики Сполученого Королівства. Зростання ВВП в першому кварталі 2008 року склало 0,4 відсотка - на два десяті процентні пункти менше, ніж в останні три місяці 2007 року.

У річному численні ВВП збільшився на 2,5 відсотка, трохи нижче, ніж чекали експерти (2,6 відсотка). При цьому в промисловому секторі був зафіксований спад в 0,1 відсотка. Значне падіння темпів зростання зазнали також будівництво і сільське господарство.

В той же час темпи зростання у сфері послуг знизилися лише трохи, до 0,6 відсотка проти 0,7 відсотка в четвертому кварталі 2007 року. Проте аналогічні галузі фінансових і ділових послуг впали до 0,4 відсотка, що є мінімумом за останні п"ять років.

Зниження темпів зростання обумовлене обвалом ринку нерухомості і кредитною кризою в США і Європі. Британські економісти вважають, що уповільнення зростання продовжуватиметься весь 2008 рік.

За матеріалами: GuardianUnlimited, Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Темпи економічного зростання Британії впали до рекордного рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути