субота, 17 лютого 2018 17:05

Театр на Подолі обійшов тендерну процедуру

Театр на Подолі обійшов тендерну процедуру
Театр на Подолі прагне продовжити продавати квитки за системою "Контрмарки", чим порушує закон. Фото: Astanaopera

Київський драматичний академічний театр на Подолі" (він же – "Театр на Подолі") продовжив угоду з системою продажу квитків "Контрамарки" в обхід публічної процедури закупівель.

Про це повідомляє "Цензор".

Театр є комунальним підприємством і перебуває у власності київської міської громади, тому він зобов'язаний проводити закупівлі потрібних йому товарів і послуг за публічними процедурами. У грудні 2017 року театр оголосив закупівлю "Послуги з видачі ліцензії на право користування програмним забезпеченням" з граничною вартістю в 184 тис грн. Йшлося про систему, що дозволяє продавати квитки в театр онлайн.
Один з учасників грудневих торгів - ПП "В Тікет" (він же - Concert.ua) - зажадав відмінити торги, заявивши, що його нібито дискримінують. Театр відмінив грудневий тендер. Незабаром - на початку січня 2018 року - оголосили вже другий тендер, в якому умови були уточнені. На другому тендері призначили граничну ціну у декілька разів меншу – 38,5 тис грн.
Другу закупівлю знову відмінили - 11 січня, щоб ще раз уточнити умови. Умови уточнили повторно. І того ж дня оголосили про нову закупівлю.
Конкурентом ПП "В Тікет" (Concert.ua) на третіх торгах знову була Kontramarka.ua, що давно працює на ринку поширення квитків. Але, на відміну від "Контрамарки", яка призначила стартову ціну на рівні граничної і готувалася взяти участь в аукціоні на її зниження, ПП "В Тікет" відразу призначив стартову ціну всього в 1 копійку (з ПДВ).
Це був демонстративний хід, очевидно, що ніхто не збирався продавати послугу за копійку. Можливо, це було зроблено для того, щоб зірвати торги і привести до нового перегляду.
У відповідь на очевидний тролінг з боку "Концерту" Театр на Подолі все ж оголосив торги такими, що відбулися, але виключив ПП "В Тікет". Виграла Kontramarka.ua зі стартовою ціною в 38,5 тис грн.
Наближені до "Концерту" люди розгорнули у Facebook PR-кампанію та чинили тиск на заступника міністра економрозвитку й торгівлі Макса Нефьодова, який займається розвитком системи ProZorro. Нефьодов попросив уповноважених осіб результати торгів анулювати.
Торги були анульовані, але Театр на Подолі продовжує продавати квитки через систему Контрамарка.юа - з нею просто продовжили угоду в обхід торгів. В даний час, в середині лютого 2018 року, квитки в Театр на Подолі на "Контрамарці" коштували від 100 і до 500 грн. Тоді як до торгів, в середині січня цінова вилка складала від 90 до 200 грн – за даними сайту театру.

Зараз ви читаєте новину «Театр на Подолі обійшов тендерну процедуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути