Ексклюзиви
пʼятниця, 04 травня 2007 14:25

Таємниче масове поховання дітей виявили в Новгородській області

У Новгородській області виявлено масове поховання дітей, що відноситься, імовірно, до 1940-х років. Раніше невідоме поховання знайдене в Шимському районі Новгородської області поблизу населених пунктів Добрині й Хотині.

До теперішнього часу шукачі витягнули із землі останки близько 60 людей. "Половина з них – це діти різного віку, від немовлят до підлітків", – сказав представник штабу експедиції.

Деякі із загиблих дітей лежать у обнімку з дорослими. "Ми знайшли останки чоловіка, на обох руках якого лежать останки маленьких дітей", – повідомив представник шукачів.

Йому важко припустити, скільки ще останків людей знаходяться в могилі.

За словами співробітників "Долини", їм важко визначити точний час поховання людей. "Судячи із міри збереження останків, вони, можливо, були поховані в сорокових роках минулого століття", – припустив представник штабу.

При цьому пошукачі заявили, що виявлене поховання не є військовим. "Загиблі явно були людьми цивільними. У них немає ні вогнепальних поранень, ні якихось травм", – повідомили в штабі.

За словами співробітників "Долини", загадкове поховання не схоже і на так звані "госпітальні поховання". "Всі люди – абсолютно голі, при них немає ніяких особистих речей, тільки на одному з дорослих ми виявили абсолютно гладкий хрестик без якого-небудь зображення", – відзначив представник пошукачів.

Працівники експедиції об"їхали всі найближчі населені пункти і опитали всіх старожилів у зв"язку із знайденим масовим похованням. "Ніхто не зміг навіть припустити, що це за поховання", – сказав пошукач.

Можливо, загиблі були вбиті фашистами під час війни. "Враження таке, що людей або спалили живцем або заморозили повністю роздягненими. Нам не вдалося знайти ніяких фрагментів одягу, ґудзиків, тільки маленький мідний дитячий браслетик і маленьку зірочку-прикрасу", – розповів командир пошукового загону.

"Слідів вогнепальних поранень немає", – підкреслив він, пише Newsru.com.


Зараз ви читаєте новину «Таємниче масове поховання дітей виявили в Новгородській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути