Ексклюзиви
вівторок, 11 березня 2008 17:23

Татари з наметами і бочками обложили кримський парламент

Активісти кримсько-татарського меджлісу (невизнаного парламенту) почали безстрокову акцію протесту у будівлі Верховної ради автономії. Вони вимагають виділити їм земельні ділянки для будівництва будинків.

На площі перед парламентом встановлено два шатри і чотири невеликі намети. Учасники мітингу також привезли з собою металеві бочки. Бочки зазвичай використовуються на акціях кримських татар для створення шумового фону (активісти по черзі б"ють по ним палицями).

Намети прикрашені гаслами типу "Досить базікати, пора землю виділяти!", "Хатинка, хатинка, обернися до корита задом, а до народу передом!". У акції бере участь близько тисячі чоловік.

Мітингуючі заявляють, що місцеві чиновники саботують вирішення центральної влади про виділення ділянок кримським татарам. "Ми не підемо звідси, поки не отримаємо землю", - цитує одного з учасників акції РІА Новини.

Нагадаємо, що конфлікти навколо виділення землі під будівництво є джерелом постійного протистояння між репатріантами і кримськими властями. На початку березня кримські татари планували почати безстрокову акцію протесту перед будівлею представництва президента України. Проте після переговорів з активістами, в яких брав участь представник президента Леонід Жунько, мітинг був скасований, повідомляє ІА "Новий регіон".

Зараз ви читаєте новину «Татари з наметами і бочками обложили кримський парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути