Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2007 09:36

Таліби заявили про готовність обміняти двох південнокорейських заручниць

Рух "Талібан" запропонував відпустити двох південнокорейських заручниць у обмін на звільнення такої ж кількості співчуваючих руху жінок із в"язниць Афганістану, повідомляє у вівторок агентство Ренхап із посиланням на представника "Талібану" Карі Юсуфа Ахмаді.

"Ми не знаємо точно, скільки жінок з руху "Талібан" знаходяться в полоні, але якщо (Кабул) відпустить їх, ми звільнимо стільки ж жінок-заручниць", - заявив він у інтерв"ю агентству.

Карі Юсуф Ахмаді завірив, що жінки, які знаходяться у в"язниці, просто співчувають руху "Талібан" і були засуджені за те, що надавали їжу й притулок бойовикам руху.

Таліби 19 липня зупинили в афганській провінції Газні автобус, що прямував із Кандагара до Кабула, і захопили в заручники 23 громадян Південної Кореї, які знаходилися в Афганістані з гуманітарною місією.

Таліби вже стратили двох південнокорейських заручників і заявили, що вб"ють інших, якщо їх вимоги про вивід із Афганістану південнокорейського військового контингенту й звільнення соратників не будуть виконані.

Афганський уряд, у свою чергу, відмовляється виконати вимоги про звільнення ув"язнених бойовиків, вважаючи, що це лише спровокує викрадання людей, і вимагає в ім"я ісламських цінностей і афганських традицій звільнення 16 південнокорейських жінок, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Таліби заявили про готовність обміняти двох південнокорейських заручниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути