Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2008 08:11

Таліби вкрали три вертольоти НАТО

Бойовики "Талібану", які діють на півночі Пакистану, вкрали три американські вертольоти "Чинук" (Chinook), "Блекхоук" (Black Hawk) і "Кобру" (Cobra), повідомляє німецька Die Welt.

Вертольоти в розібраному вигляді транспортувалися з пакистанського порту Карачі в афганський Джалалабад, де мали використовуватися військами коаліції НАТО з підтримки безпеки і стабільності (ISAF).

Великі контейнери були викрадені між Пешаваром і афганським кордоном, у районі, де особливо активно діють ісламські бойовики.

Офіційні особи Пакистану підтвердили інформацію про зникнення вертольотів. За їх словами, інцидент стався близько трьох тижнів тому. Зі свого боку дипломати США в Ісламабаді відмовилися коментувати подію.

Нагадаємо, що так звана "зона племен" на півночі Пакистану - оплот талібів та інших ісламських бойовиків. Вони часто нападають на конвої НАТО, що прямують до Афганістану. Уряд Пакистану фактично не контролює цю територію, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Таліби вкрали три вертольоти НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути