понеділок, 19 травня 2008 16:01

Таліби узяли на себе відповідальність за теракт в Пакистані

Відповідальність за теракт, що стався в Пакистані 18 травня, узяли на себе таліби, повідомляє Associated Press.

Представник руху "Талібан" Маулві Умар, заявив, що вибух здійснила "Техрик-и-талибан", талібська організація, створена в кінці 2007 року. Теракт послідував у відповідь на дії пакистанських властей, які провели військову операцію в районі Дара-Адам-Хель. На думку Умара, такі дії уряду перешкоджають ходу мирних переговорів, які Пакистан веде з бойовиками.

Як раніше повідомлялося, вибух стався в місті Мардан, в торговому районі, недалеко від розташованої тут військової частини і пекарні. Вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник, в мить, коли його зупинив поліцейський. Жертвами теракту, за даними керівника місцевої поліції Ахтара Алі Шаха, стали 11 людей, поранено 22 людини. За іншими даними, кількість убитих в результаті теракту досягла 13 людей.

За словами генерал-майора Атхара Аббаса, серед убитих були четверо військових, що охороняли вхід на армійську базу, яка, імовірно, і була мішенню терориста.

Раніше в Мардані в результаті теракту, здійсненого 25 квітня 2008 року, загинули двоє, 20 людей отримали поранення, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Таліби узяли на себе відповідальність за теракт в Пакистані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути