четвер, 15 березня 2007 08:51

Таліби прислали відеозвернення викраденого італійського репортера

В середу італійська неурядова організація Emergency продемонструвала отримане від бойовиків руху "Талібан" відеозвернення кореспондента газети La Repubblica Даніеле Мастроджакомо, викраденого четвертого березня в Афганістані.

Мастроджакомо просить італійський уряд допомогти в його звільненні. На записі 52-річний журналіст предстає в картатому афганському шарфі. "Я Даніеле Мастроджакомо. Сьогодні 12 березня. Зараз восьма година ранку в Афганістані. Зі мною все добре. І я переконаний, що все закінчиться добре", - говорить італієць.

Раніше представники талібів висунули ультиматум італійській владі. Екстремісти пообіцяли вбити журналіста за тиждень, якщо уряд Італії не призначить дату виведення свого військового контингенту з Афганістану і не випустить з в"язниці двох укладених талібів.

Нагадаємо, що Даніеле Мастроджакомо захопили в полон в південній провінції Гильменд разом з двома афганцями, що супроводжували його. Він працює в газеті La Repubblica з 1980 року і освітлював події під час військових конфліктів в Лівані, Іраку, Афганістані і Сомалі, з посиланням на AFP, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Таліби прислали відеозвернення викраденого італійського репортера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути