вівторок, 28 серпня 2007 11:38

Таліби не збираються звільняти заручників

Офіційний представник руху "Талібан" Юсуф Ахмаді у вівторок спростував інформацію про те, що декілька південнокорейських заручників можуть бути звільнені після поновлених переговорів талібів з Сеулом.

Раніше повідомлялося, що "Талібан" може звільнити трьох-чотирьох жінок, а заручників, що залишилися, випускатиме невеликими групами.

Переговори з їх звільнення поновляться 28 серпня в представництві Міжнародного коммітета червоного хреста (МККК). Представники МККК брали участь і в трьох попередніх раундах переговорів.

Бойовики захопили 19 липня в провінції Газні автобус з 23 південнокорейськими християнськими місіонерами. У обмін на звільнення полонених вони вимагали вивести з Афганістану військовий контингент Республіки Корея і звільнити з в"язниць талібів, що знаходилися в ув"язненні.

Пізніше викрадачі страчували двох громадян Південної Кореї і заявили, що уб"ють інших, якщо їх вимоги не будуть виконані. Проте 11 серпня бойовики оголосили про готовність звільнити двох тяжкохворих заручниць і виконали свою обіцянку 13 серпня. Після цього їх переговори з представниками південнокорейського керівництва знов зайшли в безвихідь.

Представник посольства Республіки Корея в Кабулі днями заявив, що з представниками руху "Талібан" постійно підтримується телефонний зв"язок, і Сеул робить все можливе для звільнення своїх громадян, передає РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Таліби не збираються звільняти заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути