Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2007 14:42

Тайські антиглобалісти протестують проти договору з Японією

Японія і Таїланд підписали угоду про вільну торгівлю, відповідно до якої протягом десяти років буде ліквідовано більше 90 відсотків митних тарифів.

Підписання договору викликало хвилю протестів в столиці Таїланду Бангкоку, де на мітинги зібралися антиглобалісти, що вимагають захистити місцевих виробників.

На церемонії підписання угоди прем"єр-міністр Японії Синдзо заявив, що двосторонні відносини між Таїландом і Японією розвиваються вже сторіччя, але договір про вільну торгівлю є новим важливому кроком для зміцнення співпраці.

Очікується, що від угоди більше всього виграють японські виробники автомобілів. У свою чергу, Таїланд отримає право безмитно ввозити до Японії тропічні фрукти. При цьому Японія залишила за собою право на мита при ввезенні рису.

2 квітня США і Південна Корея також підписали договір про вільну торгівлю. Після того, як він був схвалений, в Південній Кореї пройшли мітинги, на яких опозиція вимагала не допустити засилля американських товарів на ринку, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Тайські антиглобалісти протестують проти договору з Японією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути