Ексклюзиви
субота, 19 квітня 2008 17:31

Тайфун "Ногурі" паралізував транспорт у Гонконзі

Тайфун "Ногурі", що приніс Сянгану (Гонконгу) зливи та сильний вітер, призвів до серйозного порушення роботи міського транспорту.

Припинено роботу кількох маршрутів поромного сполучення, включаючи сполучення між Сянганом і Макао. Скасовано деякі авіарейси, зокрема шість рейсів авіакомпанії Cathay Pacific. З ранку суботи була закрита підвісна дорога на острові Ланьтау. Рух наземного транспорту в центральних районах міста утруднений.

За даними місцевої обсерваторії, о 21:00 за місцевим часом тайфун знаходиться в 150 кілометрах на північний захід від Сянгана і рухається на північний схід у бік провінції Гуандун зі швидкістю 18 кілометрів на годину.

Пориви вітру в Сянгані сягають 68 кілометрів на годину. Близько 150 міліметрів опадів випало за день. Обсерваторія випустила попередження про максимально сильний дощ і про можливе затоплення територій на півночі міста.

Незважаючи на те, що тайфун втрачає силу, його центр наближається до Сянгану, тому вітер і зливи в місті будуть як і раніше сильними.

"Ногурі" зародився в Південно-Китайському морі 15 квітня і став другим найранішим тайфуном за історію погодних спостережень в регіоні.

Синоптики вважають, що така рання поява тайфуну пов"язана з явищем Ла-Нінья, тривалою морською поверхневою аномалією, за якої знижена температура води в східній частині Тихого океану створює сприятливі умови для утворення тайфунів. Зазвичай сезон тайфунів в регіоні припадає на місяці з травня по листопад, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Тайфун "Ногурі" паралізував транспорт у Гонконзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути