четвер, 12 липня 2007 13:17

Табір бойовиків в Лівані обстріляли з важкої артилерії

Ліванська армія почала завершальну фазу операції проти бойовиків з угрупування "Фатх Аль-Іслам", блокованих на території табору палестинських біженців Нахр аль-Барід неподалік від Тріполі.

Вранці в четвер важка артилерія Лівану приступила до обстрілу південної частини табору, де, за деякими даними, як і раніше живуть близько двохсот людей.

У південній і східній частинах табору в даний час йдуть бої між ліванськими підрозділами і ісламістами.

Бойовики з угрупування "Фатх аль-Іслам" були блоковані в таборі Нахр аль-Барід 20 травня. З того часу в результаті бойових зіткнень загинули 176 чоловік, зокрема 88 ліванських солдатів і 68 бойовиків.

До штурму табір покинули 20 жінок і 45 дітей. Ще близько 140 палестинців, не пов"язаних з "Фатх аль-Іслам", за повідомленням представника Організації Визволення Палестини, було вивезено на ліванську військову базу. Зараз в Нахр аль-Барід залишилися тільки бойовики "Фатх аль-Іслам".

Всього в таборі проживали 31 тисяча людей, проте всі вони покинули його після початку збройних зіткнень бойовиків та ліванської армії. Напередодні прем"єр-міністр Лівану Фуад Синіора зажадав, щоб армія покінчила з бойовиками і узяла штурмом Нахр аль-Барід, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Табір бойовиків в Лівані обстріляли з важкої артилерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути