Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 01:52

Ситник у Вашингтоні: "Я виступаю можливо останні дні на своїй посаді"

Ситник у Вашингтоні: "Я виступаю можливо останні дні на своїй посаді"
Директор НАБУ Артем Ситник виступив у Вашингтоні. Фото: Фейсбук/Наталія Седлецька

Директор НАБУ Артем Ситник може бути звільнений з посади за політичними мотивами, якщо Верховна Рада спростить цю процедуру.

Про це Ситник заявив на закритті Глобального форуму з повернення активів у Вашингтоні, повідомляє у Фейсбук журналістка Наталія Седлецька.

"Зараз я виступаю можливо останні дні на своїй посаді. Сьогодні в парламенті України зареєстрований законопроект, який дає можливість звільняти керівництво Антикорупційного бюро, фактично спрощує порядок такого звільнення і допускає це звільнення за політичними мотивами", - сказав Ситник.

"А політичні мотиви дуже прості - не всім в Україні подобається те, що хтось реально розслідує корупційні схеми, реально заморожує активи і реально має наміри повертати їх народу України", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ФБР заступилися за Ситника

7 грудня депутати Верховної Ради голосуватимуть за законопроект, який уможливлює звільнення директора НАБУ без аудиту. Документ внесли народні депутати Артур Герасимов та Максим Бурбак.

29 листопада Державна міграційна служба заявила, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій.

НАБУ заявило, що її детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію, а СБУ, ведучи прослуховування для бюро, завербувала підозрювану для тиску на детективів.

4 грудня до голови Верховної Ради Андрія Парубія надійшло звернення від фракцій "БПП" та "Народного фронту" з ініціативою викликати до парламентупредставників САП, НАБУ, ГПУ та СБУ.

У Раді генпрокурор Юрій Луценко звернувся до керівництва комітету з проханням призначити аудит НАБУ. Він переконує, що в нього є інформація, яку він може передати аудиторам.

Зараз ви читаєте новину «Ситник у Вашингтоні: "Я виступаю можливо останні дні на своїй посаді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути