Ексклюзиви
понеділок, 13 жовтня 2008 14:22

Світовий банк за рік 6 разів зламували хакери

За останній рік хакери не менше шести разів зламували сервери Світового банку, повідомляє FoxNews з посиланням на інформацію, отриману від джерел усередині Світового банку. Зловмисники дістали доступ до 40 серверів, але які дані були викрадені, невідомо. Керівництво Світового банку заперечує факти злому.

Перший випадок атаки на сервери Світового банку був зафіксований у вересні минулого року, коли ФБР випадково виявило злом в ході іншого розслідування. Тоді хакери дістали доступ до серверів банку в Йоханнесбургу, ПАР. З"ясувалося, що для підключення до серверів банку використовувалася мережа, розташована в Китаї.

Другий крупний злом був виявлений в квітні 2008 року. Тоді зловмисники підключилися до серверів банку у Вашингтоні. В ході розслідування з"ясувалося, що хакери користувалися корпоративними мережами індійського провайдера SatyamComputerServices. Після цього Світовий банк припинив всі контакти з провайдером.

Влітку 2008 року знову були зафіксовані крупні зломи вашингтонських серверів банку. Як і у випадку з Йоханнесбургом, зловмисники використовували китайські мережі. Після виявлення злому Світовий банк відключив всі свої зовнішні сервери, за винятком електронної пошти.

Представники Світового банку назвали публікацію FoxNews дезінформацією, заснованою на даних, отриманих виданням із сумнівних джерел. Керівництво банку визнало, що їхні мережі, як і інфраструктура інших компаній, періодично піддаються хакреським атакам. Проте постійне вдосконалення системи безпеки не дозволяє зловмисникам проникнути в мережу банку.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк за рік 6 разів зламували хакери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути