Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2008 15:04

Світові біржі в січні втратили 5,2 трильйона доларів

Світові фондові ринки втратили в січні 5,2 трильйона доларів через іпотечну кризу в США і неспокої інвесторів щодо уповільнення зростання світової економіки.

В ході кризи в січні ринки, що розвиваються, впали на 12,44 відсотка, а розвинені - на 7,83 відсотка. З 52 бірж світу тільки дві уникнули падіння, останні за підсумками січня опинилися в мінусі, причому на половині з них падіння у відсотках вимірювалося двозначними числами. Розвинені ринки завершили торгівлю в січні із зниженням поголовно.

Паризька біржа втратила в січні 12,27 відсотка вартості акцій, що торгуються на ній, Лондонська - 8,85, причому за три останні місяці показник втрат склав 16 відсотків. Фондовий ринок в Японії скоротився в січні у вартості на 4,47 відсотка.

На найбільшому фондовому ринку світу - американському - протягом січня вартість акцій впала в січні на 6,07 відсотка, а за останніх 12 місяців - на 2,42 відсотка. З крупних розвинених ринків тільки Німеччина уникнула падіння на 12-місячному відрізку, хоча втрати в січні склали там 13,72 відсотка.

Основні ринки, що розвиваються, закінчили січень з наступними показниками: Китай - мінус 21,4 відсотка, Росія - мінус 16,12 відсотка, Індія - мінус 16 відсотків і Туреччина - мінус 22,7 відсотка. Проте негативні значення за підсумками 12 місяців виявилися лише у Аргентини і Тайваню, повідомляє AFP з посиланням на рейтингове агентство Standard & Poor"s.

Зараз ви читаєте новину «Світові біржі в січні втратили 5,2 трильйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути