понеділок, 05 травня 2008 12:16

Швейцарський банк UBS через грошові втрати скоротить близько 8 тисяч співробітників

Швейцарський UBS AG, який зазнав найзначніших втрат серед європейських банків через кризу на іпотечному ринку США, може скоротити порядка 8 тис робочих місць, щоб зменшити витрати. Найімовірніше, банк повідомить про це 6 травня одночасно з публікацією квартальної звітності, передає ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Як очікується, UBS скоротить 2,5-3,5 тис співробітників (більше 10%) інвестиційного підрозділу.

"UBS зменшує масштаб інвестиційного бізнесу", - відзначає аналітик Landsbanki Kepler у Франкфурті-на-Майне Дірк Беккер. Прогнози того, що банк звільнить 10% з 83 тис співробітників цього підрозділу, на думку експерта, є цілком реальними.

Як відомо, 1 квітня банк UBS оголосив про списання ще 19 млрд доларів з вартості своїх активів. Таким чином, втрати UBS від іпотечної кризи досягли майже 37 млрд доларів - у 2007 році було списано 18,4 млрд доларів.

Щоб поліпшити своє фінансове положення, банк повідомив про намір провести додаткову емісію акцій, від якої сподівається виручити 15 млрд швейцарських франків (15 млрд доларів).

Втрати торкнулися багатьох банків світу. Так, чистий прибуток третього за величиною банку в США J.P.Morgan Chase & Co. у I кварталі 2008 р знизилася у 2 рази - до 2,4 млрд дол, а найбільший в США інвестиційний банк Merrill Lynch & Co. Inc. оголосив про списання ще 6-8 млрд дол у зв"язку з кредитною кризою і також ухвалив рішення про звільнення 4 тисяч робітників, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарський банк UBS через грошові втрати скоротить близько 8 тисяч співробітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути