вівторок, 24 липня 2007 08:25

Швейцарія подала на Францію до суду через підробку сиру

Швейцарія звернулася до Євросоюзу з проханням захистити найбільш відомий сорт швейцарського сиру без дірок Gruyere від конкуренції з боку французьких виробників, повідомляє AFP. Претензії у швейцарської сторони з`явилися після того, як французи випустили сир з точно такою самою назвою, але з дірками. У департаменті сільського господарства Швейцарії вважають, що тільки сир, вироблений в регіоні Грюєр на заході країни, може носити таку назву. Французький Грюєр виготовляється в кількох областях, що межують з Швейцарією.

Франція, що є членом Євросоюзу, і Швейцарія, яка не входить до нього, після десятирічної суперечки уклали угоду, згідно з якою виробники сиру з обох боків можуть використовувати марку Gruyere в своїх державах. Проте швейцарська влада наполягають, що в країнах ЄС під цією назвою повинен продаватися тільки швейцарський сир. У зверненні до Комісії Євросоюзу підтриманому обома країнами, міститься прохання надати сиру Gruyere статус "захищеного зазначення джерела походження" ("Protected Designation of Origin"), що гарантує унікальність продукції.

Сир у Швейцарії - провідний сільськогосподарський продукт за розмірами експорту. У 2006 році за кордон було продано більш 56 тонн сиру. Між Швейцарією і ЄС укладена угода, що знімає всі митні бар`єри при торгівлі цим продуктом харчування, пише Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія подала на Францію до суду через підробку сиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути