Ексклюзиви
понеділок, 05 травня 2008 08:17

Швеція вводить жіночі дорожні знаки

Вже восени цього року на дорогах Швеції з`явиться перший знак у дусі рівноправ`я. Уряд доручив Дорожньому управлінню країни до 1 жовтня цього року розробити покажчик "Пішохідний перехід" з жіночою фігурою замість чоловічої.

Наприкінці минулого року подібний знак вже був виготовлений в муніципалітеті Хесслехольм, де вирішили виправити перекіс в гендерному питанні на переходах вулиць і доріг.

Загальноприйнятий "Пішохідний перехід" є синім квадратом з білим трикутником дороги, через яку по чорному пунктиру крокує чорний чоловічий силует.

Члени кабінету міністрів виявилися людьми широких поглядів і підтримали ініціативу місцевої адміністрації, прагнучої до торжества повного гендерного рівноправ`я у шведському суспільстві.

"На інших дорожніх знаках, як правило, теж присутні чоловічі силуети, тому ми вважаємо за доцільне, щоб уподовж доріг країни з`явилися і жінки", - заявив із цього приводу статссекретар Лейф Зеттерберг, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Швеція вводить жіночі дорожні знаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути