Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2007 12:26

Шуфрича звинуватили у брехні

Мешканці будинку, що вибухнув в Дніпропетровську, заперечують, що добровільно відмовилися від компенсації за втрачене при руйнуванні від вибуху газу майно.

Як заявив "Комсомольській правді в Україні" голова ініціативної групи мешканців Юрій Гіляка, міністр надзвичайних ситуацій "Нестор Шуфрич озвучив наступні дані: 30 осіб добровільно відмовилися від компенсацій – але це нахабна брехня!".

"Відразу після вибуху була жахлива плутанина – і влада нею скористалися. Нам запропонували підписати папери, де фігурувало безліч пунктів, одним із яких стояла вимога відмовитися від виплат за втрачене майно", - заявив він.

За словами лідера ініціативної групи, багато хто "підмахнув" документи навіть не читаючи, а тим, хто ознайомився з ними і не погодився, пригрозили: якщо не відмовляться від компенсацій, не побачать грошей на нову квартиру.

"Мене теж обдурили таким чином", - поскаржився Гіляка, зазначивши, що в квартирі в нього залишилася безліч речей, які винести вже неможливо, як і повернути кошти, витрачені на ремонт, зроблений напередодні вибуху.

"Я особисто хотів відстояти свої права і права таких же ошуканих. Але в соціальних службах мені сказали, що потяг уже пішов. А образливіше за все було чути, як Шуфрич дякував нам за відмову, називаючи це "проявом чесності". Ніхто ні від чого не відмовлявся! Нас просто обвели навколо пальця!", - повідомив він.

Крім того, за словами Гіляки, замість 20 мільйонів гривень, які компанія "Газекс" обіцяла виділити родинам потерпілих, виділять тільки 10 мільйонів.

"Протягом останніх двох тижнів в.о. губернатора Дніпропетровської області Віктор Бондар постійно обіцяв, що за кожного загиблого компанія "Газекс" перерахує по 500 000 гривень. Усього ж газова компанія хотіла виділити родинам потерпілих 20 мільйонів гривень", - нагадав він.

"За день до розподілу коштів до нас з"явився заступник губернатора Василь Михайлович Андрухов. Сам Бондар іти, очевидно, відмовився. Страшенно вибачаючись, Андрухов сказав, що начебто б "Газекс" прийняв рішення про те, що потерпілим виділять тільки 10 мільйонів", - цитує його видання.

"Інші кошти направлять на допомогу лікарні Мечникова, на будівництво нікому не потрібної церкви і взагалі невідомо куди, тільки б не людям. Тепер мешканці зруйнованого будинку розгублені. І звернутися їм за допомогою ні до кого... Шуфрич полетів у Київ, а комісії з високих дніпропетровських чиновників більше не з"являються", - додається в статті.

Прес-секретар дніпропетровського мера Тетяна Мазниченко підтвердила, що "дійсно, 30 осіб відмовилися від компенсації за втрачене майно".

"Але інформації про те, що людей хтось змушував підписувати ці папери, у нас немає. Люди прийняли це рішення добровільно", - додала вона.


Зараз ви читаєте новину «Шуфрича звинуватили у брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути