Ексклюзиви
субота, 10 березня 2007 17:26

Суддя, який засудив Хусейна, разом із родиною втік у Велику Британію

Іракський суддя, який засудив колишнього президента Іраку Саддама Хусейна до смерті, втік із країни й попросив політичного притулку у Великобританії.

Як повідомляє катарський супутниковий телеканал Al Jazeera з посиланням на неназваних представників британської влади, Рауф Абдель Рахман, представник курдської громади Іраку, звернувся із проханням про надання політичного притулку йому та його родині.

Рахман очолював трибунал, що розглядав справу про масові вбивства шиїтів у селищі Ед-Дуджейл у 1982 році. Суд визнав Хусейна винним у цьому злочині й засудив його до страти. За тим самим звинуваченням до смерті засудили й двох колишніх соратників Хусейна - його зведеного брата, колишнього керівника іракської розвідки Барзана Ібрагіма ат-Тікріті та колишнього верховного суддю Іраку Авада Хамеда аль-Бандара.

На думку телеканала, змусити суддю до втечі із країни могли погрози на адресу його та його родини. Розгляд прохання Рахмана про надання притулку може тривати декілька місяців, повідомляє "ICTV".

Зараз ви читаєте новину «Суддя, який засудив Хусейна, разом із родиною втік у Велику Британію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути