субота, 01 вересня 2007 11:30

Суд заборонив змінювати керівництво "Пори"

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними дії Міністерства юстиції щодо внесення змін до складу керівних органів партії "Пора" від 23 серпня 2007 року.

За словами першого заступника керівника департаменту з питань юридичного забезпечення центрального штабу НУ-НС, представника блоку в справі за позовом до Мін"юсту Валерія Карпунцова, 31 серпня о 23.31 суд виніс постанову у справі за позовом блоку "Наша Україна – Народна самооборона" до Міністерства юстиції (треті особи - Громадянська партія "Пора", Центральна виборча комісія) про визнання його дій протиправними.

"Суд постановив позивні вимоги блоку задовольнити і визнати протиправними дії Міністерства юстиції щодо взяття до відома інформації про внесення змін до складу керівних орган Годунка; взяття до відома рішення "Пори" про вихід зі складу блоку; видачі завірених копій статуту та свідоцтва про реєстрацію "Пори", а також складення і затвердження правового висновку щодо внесення змін щодо складу керівних органів "Пори" від 23 серпня 2007 року", - сказав Карпунцов.

За його словами, "суд встановив, що Міністерство юстиції не мало достатніх підстав для складення і затвердження такого висновку, не перевірило інформацію, яка була викладена у зверненні щодо зміни керівних органів, а також безпідставно на наступний день після звернення Годунка, надало правовий висновок". Карпунцов додав, що голова політради партії Владислав Каськів досі чекає на реакцію Мін"юсту, звернення до якого було в один день подане з Годунком.

"Суд вважає, що оскаржувані дії Міністерства юстиції були вчинені на основі правового висновку, який був складений без додержання закону про політичні партії. Це і стало підставою для порушення прав блоку", - відзначив Карпунцов.

"Відповідно до висновку суду, дії Мін"юсту були вчинені з перевищенням наданих повноважень, а правомірність вчинення таких дії Мін"юсту недоведена. Тому такі протиправні дії призвели до порушення прав блоку при виборчому процесі, оскільки "Пора" входить до блоку, а її вихід впливає в цілому на суб"єктний склад виборчого списку блоку "Наша Україна – Народна самооборона", - підкреслив Карпунцов.

28 серпня Окружний адміністративний суд м.Києва почав розгляд скарги НУ-НС щодо визнання незаконними дій Міністерства юстиції, яке видало, як стверджують у блоці, самопроголошеним лідерам "Пори" документи цієї політичної сили.

Того ж дня Центральна виборча комісія виключила кандидатів у народні депутати від партії "Пора" з виборчого списку блоку "Наша Україна – Народна самооборона", а також зареєструвала список кандидатів у народні депутати від партії "Пора" на вибори 30 вересня.

31 серпня блок НУ-НС оскаржив у Київському окружному адміністративному суді реєстрацію ЦВК партії "Пора" як самостійного суб"єкта виборчої кампанії, повідомили у прес-службі блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив змінювати керівництво "Пори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути