вівторок, 22 травня 2007 11:02

Суд заборонив публікувати подорожні щоденники принца Чарльза

Суд заборонив пресі публікувати подорожній щоденник принца Чарльза, в якому він описав своє щире відношення до країн, які відвідував з візитами, і поділився враженнями від відомих людей.

Як пише газета The Times, з вже опублікованих уривків виходило, наприклад, що британський принц вважає лідерів компартії Китаю "жахливими старими восковими фігурами". Тепер Чарльз добивається відшкодування збитку від видавництва Associated Newspapers, що випускає газету The Mail on Sunday, в якій і були надруковані скандальні уривки.

Судові слухання навколо подорожніх щоденників спадкоємця британського престолу, які потрапили до журналістів через колишнього секретаря принца Марка Болланда, почалися в 2006 році. Адвокати Чарльза наполягали, що записи носять приватний характер і відображають особисту думку автора, яка може розходитися з міжнародною позицією Великобританії. Тепер The Mail on Sunday заборонено обнародувати навіть назви країн, згаданих в семи журналах, що залишилися неопублікованими, які охоплюють період в 30 років, пише Лента.Ру.
Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив публікувати подорожні щоденники принца Чарльза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути