Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2007 17:57

Суд виправдав естонця, який мріяв підірвати Бронзового солдата

Державний суд Естонії сьогодні ухвалив виправдувальний вирок відносно 65-річного Юрі Лійма, що загрожував підірвати Бронзового солдата на горбі Тінісмягі.

Юрі Лійм і його адвокат Вайке Еерма в березні оскаржили судове рішення, згідно з яким Лійм, що загрожував підірвати пам"ятник загиблим радянським воїнам, був визнаний винним і покараний штрафом у розмірі 25 300 крон (більше $2 тис.). Еерма вважає, що її підзахисний не здійснював грубого порушення громадського порядку і повинен бути виправданий.

У листопаді минулого року Талліннський окружний суд визнав рішення Харюського повітового суду обгрунтованим, проте понизив розмір штрафу до 15 180 крон( $1400 тис.), прийнявши до уваги ображені почуття Лійма.

За оцінкою окружного суду, "поведінка Лійма була викликана бездіяльністю держави в так званій справі перенесення Бронзового солдата, який, на думку Лійма, завдав збитку чести і гідності естонців і нагадував, на його думку, про неодноразові депортації естонців і насильницьку колективізацію хуторян", повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Суд виправдав естонця, який мріяв підірвати Бронзового солдата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути