Ексклюзиви
понеділок, 23 квітня 2007 11:09

Суд відмовив президенту Ізраїля у привілеях

Юридичний радник уряду Ізраїля Менахем Мазуз відмовився надати спеціальні привілеї при розгляді справи ізраїльського президента Моше Кацава, обвинуваченого в згвалтуваннях, сексуальних домаганнях, перевищенні службових повноважень, незаконному прослуховуванні телефонних розмов, зловживанні довірою і шахрайстві, пише газета Haaretz.

Таке клопотання до Верховного суду Ізраїлю подали адвокати Кацава, посилаючись на його президентський статус, проте Мазуз заявив, що принцип рівноправності суду припускає однакові можливості при судовому розгляді як для президента країни, так і для звичайного громадянина.

Крім того, адвокати Кацава зажадали представити для ознайомлення всі матеріали слідства, у тому числі і висновки прокурорських працівників, які виступили проти включення пункту про згвалтування в проект обвинувального висновку. Проте Мазуз сказав, що захист президента отримав всі необхідні матеріали.

В неділю, 22 квітня, процедурний комітет Кнесета задовольнив прохання Кацава і продовжив до липня тримісячну відпустку, яка була надана голові держави в січні 2007 року. Судові слухання у справі президента Ізраїля заплановані на травень, з"явитися перед судом Кацав може тільки після імпічменту, добровільної відставки або завершення терміну повноважень, який закінчується в липні.

Раніше депутати Кнесета вимагали оголосити Кацаву імпічмент, проте спеціальна парламентська комісія не стала починати процедуру його усунення від влади. Нагадаємо, справа проти нинішнього ізраїльського президента з"явилася після його звернення літом 2006 року в поліцію з проханням позбавити від шантажу однієї з колишніх співробітниць, яка звинувачувала Кацава в сексуальних домаганнях. Після розслідування правоохоронні органи прийшли до висновку, що ці звинувачення мають під собою підстави, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Суд відмовив президенту Ізраїля у привілеях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути