середа, 17 жовтня 2007 15:59

Суд повірив в контракт росіянина на 63 трильйони доларів

Тверський суд столиці відхилив позов колишнього глави МФО "МЕНАТЕП" Платона Лєбєдєва про захист честі, гідності і ділової репутації до Генпрокуратури РФ. Про це заявив адвокат Володимир Краснов, що представляє інтереси позивача.

У своє позові Лєбєдєв вимагав спростувати розміщену в лютому цього року на офіційному сайті Генпрокуратури інформацію про те, що він нібито уклав договір з якимись компаніями на суму 63 трильйони доларів. Сума контракту рівна бюджету всіх держав світу в 2006 році, підкреслив адвокат, указуючи на абсурдність публікованих даних.

За словами адвоката, вказівка неіснуючих сум призводить до того, що, за даними прокуратури, Михайло Ходорковський і Платон Лєбєдєв "викрали нафти більше, ніж "ЮКОС" добув". 5 лютого 2007 року колишнім керівникам "Юкоса" і "Менатепа", що вже відбувають термін, були пред"явлені офіційні звинувачення в розкраданні нафти на суму понад 850 мільярдів рублів.

Тим часом представник Генпрокуратури РФ Валерій Лахтін заявив на слуханнях в Тверському суді, що інформація, що стала приводом для позову з боку Лєбєдєва, "базується на офіційних даних слідства". Прокурор також підкреслив, що Генпрокуратура може розголошувати подібну інформацію, оскільки це не порушує конституційні права обвинувачених, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Суд повірив в контракт росіянина на 63 трильйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути