Ексклюзиви
вівторок, 07 жовтня 2008 17:04

Суд назвав дату початку слухань у справі Політковської

Московський окружний військовий суд визначився з датою початку слухань у справі про вбивство оглядача "Нової газети" Ганни Політковської. За словами прес-секретаря суду Олександра Мінчанковського, судді приступлять до розгляду кримінальної справи 15 жовтня 2008 року, повідомляє РИА Новости.

Генпрокуратура РФ передала матеріали слідства до суду на початку жовтня 2008 року. Справу розглядає не цивільний, а військовий суд тому, що один з фігурантів справи - Павло Рягузов - є діючим співробітником Федеральної служби безпеки.

За уточненими даними, справа про вбивство Ганни Політковської розглядатиметься під головуванням судді Євгенія Зубова, який свого часу розглядав справу про загибель журналіста МК Дмитра Холодова.

Ганна Політковська була застрелена в Москві в під"їзді будинку, де вона жила, 7 жовтня 2006 року. Звинувачення у вбивстві були пред"явлені Сергію Хаджікурбанову, а також братам Джабраілу та Ібрагіму Махмудовим. Брат останніх двох фігурантів справи Рустам Махмудов, якого слідство вважає безпосереднім виконавцем вбивства, переховується та оголошений в міжнародний розшук. Всього під час розслідування вбивства журналістки в різний час було затримано 9 осіб, велику частину яких згодом довелося відпустити на волю через відсутність доказів їхньої причетності до злочину.

Зараз ви читаєте новину «Суд назвав дату початку слухань у справі Політковської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути