Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2008 14:34

Суд дозволив 12-річній австралійці почати підготовку до операції зі зміни статі

Австралійський суд у справах сім"ї дозволив 12-річній дівчинці почати прийом гормональних препаратів для підготовки до операції зі зміни статі. Згідно із заявою суду, дане рішення ухвалене на користь неповнолітньої пацієнтки.

Процес, що закінчився таким неоднозначним рішенням пройшов за закритими дверима в Австралії ще в грудні минулого року, проте інформація про нього потрапила в пресу тільки зараз, після офіційної публікації рішення суду.

Інтереси дівчинки, ім"я якої не називається, в суді представляла її мати, що повідомила суддів про те, що її дочка відчуває себе хлопчиком починаючи з чотирилітнього віку, боїться початку місячних і неодноразово заявляла про намір зробити самогубство.

Прохання дівчинки і її матері було підтримане декількома медичними експертами і психіатром. Батько дитини виступив в суді проти початку лікування у зв"язку з юним віком дівчинки.

За рішенням суддів, 12-літня австралійка зможе почати приймати гормональні препарати, що запобігають настанню статевої зрілості. Через деякий час їй доведеться отримати ще один дозвіл для продовження лікування. Операції з видалення яєчників і матки а також по реконструкції пеніса в Австралії дозволено проводити починаючи з 18-річного віку, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив 12-річній австралійці почати підготовку до операції зі зміни статі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути