Ексклюзиви
понеділок, 04 червня 2007 20:18

Створений найдешевший в світі автомобіль

Індійська компанія Tata Motors збирається вивести на ринок найдешевший автомобіль в світі. Презентація відбудеться в січні 2008 року. Вартість нової машини складе 2467 доларів. Потужності, на які концерн Tata має намір вийти протягом трьох років, досягнуть 250 тис. автомобілів на рік. Конкуренти Tata Motors виражають скептицизм з приводу ціни і якості машини.

Виробництво автомобілів в Індії стрімко розвивається: у 2006 році місцеві компанії випустили 1,3 млн. автомобілів. Щорічні темпи зростання складають 10-12%. Таким чином, протягом 10 років загальний випуск індійських машин збільшиться до 3 млн.

Четиридверний дешевий автомобіль став улюбленим проектом голови ради директорів Tata Group Ратана Тата. Зараз титул найдоступнішої машини в світі утримує Maruti 800 компанії Suzuki, яка продається за 4 тис. доларів.

Машина Tata не відповідатиме європейським нормам безпеки і захисту навколишнього середовища. Індійська компанія відправляє свої автомобілі на експорт до Південної Африки і в деякі країни Європи.

Tata змогла розробити найдешевший автомобіль в світі за рахунок низьких витрат на оплату праці. Індійські інженери отримують значно менше своїх колег з Америки і країн Європи. Завод по випуску машин працюватиме в Західній Бенгалії. Потужності, на які концерн Tata має намір вийти протягом трьох років, досягнуть 250 тис. автомобілів в рік, повідомляє VZ.

Зараз ви читаєте новину «Створений найдешевший в світі автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути